רוצים להיות שותפים לעשייה חברתית נפלאה וגם לאכול טוב ? מסעדת ליליות היא המקום עבורכם.
אני מאמינה שחברה נמדדת ביחסה אל החלש.
אני מאמינה גם שצריך לתת חכות וללמד לדוג ולא לתת דגים.
חוץ מזה, אני אוהבת אוכל טוב.
מה הקשר?
או, טוב ששאלתם. הקשר הוא מסעדת ליליות.
בואו ואספר לכם על אנשים שכבר 13 שנים תורמים, נותנים חכות, "מכשירים דייגים״ , עושים מעשים נפלאים ו- מכינים גם אוכל משובח.
המסעדה שייכת לקבוצת בעלי עסקים שכולם תורמים לעשייה חברתית של נוער בסיכון.
כפי שאמרה רויטל הלפרין ,מנהלת המסעדה ואחת השותפות:
״אנחנו לא מתביישים לומר- כן, אנחנו עסק ואנחנו רוצים להרוויח, אבל אנחנו מוכנים להרוויח קצת פחות כדי לעזור לנוער בסיכון״
מהי התרומה? אמרנו חכות ולא דגים, נכון?
בשיתוף עם עמותת על״ם מכשירה המסעדה כל שנה( כבר 13 שנה) 12-15 נערים בסיכון.
הנערים מגיעים להכשרה במסעדה, לומדים את מקצועות המטבח, אבל הרבה מעבר לכך- הם לומדים כישורי חיים, אחריות, משמעת, עמידה בלחצים.
הם משתייכים למסגרת,לפעמים לראשונה בחייהם.
המסעדה מעסיקה במשרה מלאה עובדת סוציאלית למען אותם נערים.
משך זמן ההכשרה משתנה מנער לנער. בדרך כלל בין שנה לשנה וחצי.
זו הבחירה שלהם להשאר או לנשור. אף אחד לא מוכרח להשאר.
כשמסתיימת תקופת ההכשרה חלק מהנערים מתגייס.
כל הנערים שרוצים משתלבים במעגל העבודה, לרוב בענף המסעדנות. בעלי ״ליליות״ עוזרים להם גם כאן ומוצאים עבורם מקומות עבודה במסעדות אחרות.
.אתם מבינים? גם כאן הם לא״גוזרים קופון״ ומשאירים את הנערים לעבוד אצלם ככוח עבודה.
ברגע שנער אחד מסיים את תקופת ההכשרה, מייד קולטים נער אחר.
שאלתי את רויטל מה הם אחוזי ההצלחה.
התשובה ממש שמחה אותי:
אצל מי שנשאר בהכשרה לפחות חמישה חודשים( פחות מזה לא אפקטיבי)- 97% הצלחה.
ומהי הצלחה?
הם משתלבים במעגל העבודה,לא חוזרים לפשע, לא חוזרים לסמים ואלכוהול.
בעיניי זו הצלחה מדהימה. 97% הופכים בזכות הפרוייקט הזה לחלק נורמטיבי מהחברה. זו ממש הצלה.
בעצם, כל מי שאוכל במסעדה הזו מאפשר לה להמשיך להתקיים, להרוויח ולהציל עוד ועוד נערים, אבל גם אם אתם לא בעניין של עשייה חברתית כדאי לכם מאוד להזמין מקום במסעדה.
למה?
כי טעים שם מאוד!
הנה מבחר מהמנות שטעמתי.
טורטליני במילוי בשר עגל ברוטב בשר עם פיטריות שיטאקי.
סשימי סלמון, פילה דניס על דף פסטה טריה, פלפלים ואספרגוס,
כולן היו מצויינות ומעל כולן התעלתה מנת פריים ריב על ירקות שורש מקורמלים במרטיני.
בלי קינוחים אי אפשר. ליצור קינוח שאינו חלבי ועדיין טעים זהו אתגר רציני. לשמחתי ליליות עומדים באתגר הזה הרבה מעל למצופה:
קרמבל תפוחים עם גלידת ג׳ינג׳ר,
מקרונים לימוניים עם תות שדה.
ו- המנה המושלמת -אצבעות שוקולד קראנציות ולצידן גלידת שוקולד מריר 70%.
לסיכום- בפעם הבאה שתרצו מסעדה מצויינת הזמינו מקום ב״ליליות״ ותהנו גם מאוכל ושרות מצוינים וגם מהידיעה שאתם שותפים למעשה טוב אמיתי.
התמונות באדיבות אורלי כהן.
שלכם, שרית פליין,
לאתר המסעדה לחצו כאן