ממאסטר שף לMaster Wedding- סיפור על מגשימי חלומות , אוכל טוב , ודרך מקורית לחגוג אירועים, והמתכון של ג'קי לדגים חריפים
אתמול הוזמנתי לאירוע שמשלב שלושה דברים שאני מאוד אוהבת:
סיפורים אנושיים, שפות ואוכל טוב.
נתחיל מהשורה התחתונה- נהניתי כל כך , עד שלרגע הצטערתי שאירועי בת/ בר מצווש של הילדים שלי כבר מאחורי .
המקום- גן האירועים Q, בקיבוץ גליל ים( צמוד להרצליה),יפהפה ומשרה אווירה של נינוחות.
הבטחתי סיפור, נכון? בבקשה:
היו היו 5 אנשים ג׳קי, דליה, אלקנה, פאולין ובני. כל אחד מהם הגיע ממקום שונה, חלקם נולדו בארצות רחוקות מכאן,דיברו ושמעו שפות שאינן עברית, בכל אחד מהבתים בהם גדלו התבשל אוכל שונה לחלוטין , עם ניחוחות ייחודיים לו, אבל לכולם היה טעם של בית ואהבה ,ולכולם היה חלום אחד זהה ,שהוביל אותם אל תכנית הטלוויזיה מאסטר שף, שם הגישו את הסיפור האישי שלהם לצד המאכלים שבישלו.
כעבור זמן מה, יזם עמית קאופמן, השף הראשי של חברת הקייטרינג טעם וצבע, שיתוף פעולה מקורי , במסגרתו מגיש כל אחד מהם מנות חורפיות מיוחדות, אותן יגישו לאורחים בגן האירועים, בעמדות פעילות בזמן קבלת הפנים.
בעיניי הרעיון הזה נהדר, משלב אפשרות להתקדמות והגשמת חלום לשפים , והנאה קולינרית ומיוחדת לאורחים.
לאורך כל הערב נוגנה מוזיקה נהדרת בשפות שונות והעוצמה היתה כזאת שאיפשרה לי לפטפט בהנאה עם חברתי.
רואים כמה נהניתי?
הנה דליה , מספרת לנו על המנה שלה- ארפס, לחם תירס ונוצליאני במילוי צ׳ילי קון קרנה- זה כל כך טעים!!!
והנה מנה נוספת שטעמתי ואהבתי מאוד. לחם ממולא בשר, שהכין אלקנה, כפי שאפשר לנחש לפי מכונית כיבוי האש 🙂
טעמתי גם ביס מהפוקצ׳ה שהכין בני – טעימה.
אל המנות של ג׳קי( דג מרוקאי עם קוסקוס וגרגרי חומוס) ופאולין(סלמון בקארי ירוק על אטריות אורז) כבר הגעתי שבעה לכן לא טעמתי.
מצד שני, לקינוחים יש מקום בנפרד ולכן כן טעמתי שברי שוקולד מריר עם שקדים,עוגיות ו״אבנים יקרות של שוקולד״
למרות מגבלת הכשרות הקינוחים טעימים ביותר.
ההתרשמות שלי היא שזוהי רק תחילתו של סיפור. סיפור של הצלחה והגשמת חלומות, סיפור של בישול שמשלב בתוכו תרבויות שונות, שפות שונות ורכיב אחד מנצח מעל כולם- אהבה.
והנה המתכון של ג'קי כפי שקיבלנו בסוף האירוע.
דג מרוקאי- 10 מנות
החומרים:
5 עגבניות רכות
2 יח' גמבה אדומה
10 שיני שום
10 יח' פלפלים אדומים יבשים חתוכים גס
חופן עלי כוסברה
10 פילטים של דגי בורי
200 ג' גרגרי חומוס שהושרו במים ובושלו במשך שעה
2 כפיות פפריקה
2 כפיות כורכום
מלח, פלפל שחור
3/4 כוס שמן
אופן ההכנה
חותכים את העגבניות והגמבה לרצועות,שוברים מעט את שיני השום.
במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את העגבניות, הגמבה,שיני השום,הפלפלים המיובשים וגרגרי החומוס.
מוסיפים חצי מכמות עלי הכוסברה ומניחים מעליהם את הדגים.
בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים והשמן, ומוסיפים למחבת.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה נמוכה כ40 דקות.
מגישים עם חלה מתוקה
דגים…בעעע לא בשבילי בכלל.
גם לא באקווריום.
אבל כייף לבקר אצלך כאן.
🙂
באקווריום הם משעממים אותי. בצלחת דווקא טעימים לרוב, והכי כיף הביקורים שלך פה:)