סיפור על נחישות , השראה וחברות + מתכון לעוגת מייפל קלה וטעימה
כבר כמה שבועות שמתחשק לי להכין עוגה עם צורה מיוחדת.
אפילו קניתי תבנית מיוחדת, אבל אופס, היא חלקה ואני רוצה עוגה כזאת עם צורה מלמעלה.
מה עושים? זה נחמד שאני יודעת מה אני רוצה, אבל איך עושים את זה?
שאלתי את עצמי, אבל מאחר ועצמי לא ענתה לי, שאלתי את חברתי הטובה, אורלי כהן הידועה גם כדוקטוריבה:)
את צריכה תבנית זר, היא אמרה, אבל חכי, אל תקני, יש לי את החלק התחתון , היא אמורה להיות בגודל 26, תראי אם מתאים למה שיש לך בבית.
הנחתי את התחתית בתוך התבנית.
יש מרווח של חצי ס״מ, לנסות בכל זאת?
נסי, אמרה המומחית, מה כבר יכול לקרות?
כל זה היה לפני כמה ימים.
הבוקר קמתי בהחלטה נחושה להכין עוגת מייפל, בצורת זר.
החלטות נחושות זה דבר נחמד, רק שהזמן שעמד לרשותי היה קצר, ולא הספיק כדי להתחיל לחפש מתכונים.
אז ויתרתי.
נראה לכם??
הכנתי את העוגה בהשראת מתכון של אורלי לעוגת אפרסקים( קישור בתחתית)
העוגה יצאה מהתנור , הכל טוב ויפה, אבל הנה דילמה של אופה מתחילה.
מצד אחד- צריך לחכות עד שהעוגה מצטננת לחלוטין, לפני שמשחררים את הקפיץ והופכים אותה, אחרת היא עלולה להתפרק.
מצד שני- את סירופ המייפל צריך למזוג עליה כשהיא חמה כדי שיספג, ואני משום מה החלטתי שצריך למזוג אחרי שהופכים.
או. קיי שרית. מה עושים? השעון מתקתק, תכף את צריכה לצאת מהבית.
נו , מה כבר יכול לקרות?
הנה- זה מה שיכול לקרות:)
נחשו איזה צד בדילמה ניצח:)
יצאתי לפגישה, חזרתי, הפכתי את העוגה.
והנה התובנות:
1- אכן צריך לחכות שהעוגה תהיה קרה כדי להפריד
2- זה ממש, אבל ממש לא משנה את הטעם המשובח שלה
3- מה כבר יכול לקרות? מוטו מעולה. אני מאמצת אותו.
המתכון:
החומרים:
1 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
4 ביצים
1 כוס חלב.
2.5 כוסות קמח תופח מנופה.
חופן אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר את כל החומרים פרט לקמח ואגוזים עד לאיחוד של התערובת.
להוסיף את הקמח והאגוזים ולערבב עוד טיפה.
לצקת לתבנית בגודל 26 משומנת היטב
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שמוכנס לתוכה יוצא יבש.
להבריש היטב בסירופ מייפל את פני ושולי העוגה החמימה.
יאמממי!!!!
ואם לא הייתי ברורה: יאאאאאמממממייי!!!!!
חחחחח, נראה לי שהיית מאוד ברורה:)