מתכון לאורז בסיסי עם תוספות מגוונות וכמה תובנות. אצלנו קוראים לו אורז נגיד ש, כי הוא התחיל מזה שהכנתי מלית למילוי ירקות והיא היתה כל כך טעימה עד שהפעם הכנתי אותה בלי למלא בה כלום. נגיד שהכנתי ממולאים.
החיים שלנו הם אוסף של סיפורים. סיפורים קצרים וארוכים, סיפורים מצחיקים ועצובים, כמו ספר מתח טוב, בדיוק ברגע שחשבנו שהבנו מי הטוב ומי הרע הכל מתהפך ודמות חדשה נכנסת.
כל אחד הוא הדמות הראשית בסיפור של עצמו, אבל גם דמות נוספת בכל כך הרבה סיפורים אחרים.
אבל רגע, אם אנחנו הדמות, מי הסופר?
האמת היא שכאן אני לא לגמרי בטוחה, אולי יש סופר ראשי, יש שקוראים לו אלוהים, אחרים מכנים אותו גורל, אני לרוב קוראת לו התסריטאי של החיים , אותו סופר על כותב כנראה את סיפור המסגרת, אבל גם אנחנו הסופרים בסיפור הזה, ממלאים את המסגרת בסיפורים, סיפורים על מי שאנחנו, על מה אנחנו יכולים ובעיקר על מה לא.
כל כך הרבה פעמים אנחנו חוזרים על אותו סיפור, עד שאנחנו שוכחים שזה בדיוק מה שהוא. סיפור.
אפשר להמשיך לספר אותו, אבל אפשר גם לכתוב סיפור חדש.
אני למשל סיפרתי לעצמי במשך שנים שאני לא יצירתית.
יצירה ואני לא הולכים יחד.
אז נכון, לצייר אני לא יודעת( ורוב הסיכויים שגם לא אדע) אבל להתפרע עם צבעים על הנייר דווקא כן.
ולסרוג אף פעם לא הצלחתי, אבל אני כנראה האדם היחיד שסרג אקורדיון. ( בחיי שניסיתי לסרוג צעיף, אבל זה מה שיצא)
זה הזמן לגלות הסיבה לכך שלא היו אצלי אף פעם סדנאות יצירה להורים(בניית חנוכיות מקליפות של אבטיח ושאר ירקות ) היא לא מתוך רצון לחוס על זמנם היקר של ההורים.
אני יכולה לתת לכם עוד אלף סיפורים כאלה, כולם משעשעים או מביכים,תלוי את מי שואלים,
אבל הסיפור של היום הוא דווקא על הצלחה, הצלחה שגורמת לי לזכור, אני יכולה לשנות את הסיפור.
את המתכון לשינוי אני לא יכולה לתת לכם, כל אחד הוא הסופר של עצמו, אבל את המתכון לאורז שגרם לי להבין את כל זה דווקא כן.
ביצירתיות כמו ביצירתיות- מותר לשנות כמעט הכל. בעצם הדבר היחיד שהכרחי במתכון הוא האורז עצמו.
מוכנים?
האורז-
1 כוס אורז בסמטי או אורז יסמין
1 ו3/4 כוסות מים.
מחממים כף שמן , מוסיפים את האורז, מערבבים כשתי דקות.
מוסיפים את המים ומבשלים 15 דקות אחרי הרתיחה, מכוסה , על אש קטנה.
הערה- אני לא הוספתי מלח כי בתוספות היה מספיק.
תוספות-
הירקות-
1 בטטה
3 גזרים צבעוניים( אפשר כמובן גם רגילים)
1 סלק אדום
1 סלק צהוב
1/2 כרישה
1 שורש פטרוזיליה
חופן פטריות שמפיניון
פלפל צ׳ילי( אני שמתי קוביה של דורות)
כל אלה או אחרים לטעמכם- חותכים לקוביות קטנטנות, ומקפיצים בווק או מחבת רגילה עד להתרככות קלה(4-5 דקות)
העדשים-
כל סוג של עדשים אפשרי.
שוטפים ומבשלים במים עד להתרככות קלה( זהירות מבישול יתר)
מסננים ומצננים.
רוטב פסטו-
לוקחים חופן עלי בזיליקום שטופים+חופן אגוזים( אני שמתי פקאן. כי זה מה שהיה. )- טוחנים בבלנדר תוך הוספת שמן זית , עד שהופך למשחה.
תוספות נוספות ששמתי
ערמונים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות טפנד
מחכים שהאורז יתקרר מעט , ומוסיפים את הירקות, העדשים, הרוטב , הטפנד והערמונים.
בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון